Jablečné knedlíky
40 min.
Ingredience
- 500gramůMouka pšeničná hladká
- 10gramůSůl
- 50gramůCukr moučkový
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
- 300gramůMáslo čerstvé
- 1kusVejce slepičí
- 900gramůJablka
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
607 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
35 g
Sacharidy
67 g
Vláknina
2 g
Cukr
18 g
Postup přípravy
- 1Do mísy nasypeme mouku, přidáme máslo, cukr, sůl a žloutky. Promícháme a vypracujeme těsto.
- 2Jablka oloupeme, rozkrojíme napůl a odstraníme jádřince. Každou půlku jablka zabalíme do těsta, trochu uválíme, aby vznikly koule.
- 3Plech vyložíme pečícím papírem, vyskládáme vedle sebe jablečné knedlíky, potřeme rozkvedlaným vejcem a pečeme v hodně vyhřáté troubě 20 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.