Jablečné knedlíky

40 min.
Francie

Ingredience

Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
607 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
35 g
Sacharidy
67 g
Vláknina
2 g
Cukr
18 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do mísy nasypeme mouku, přidáme máslo, cukr, sůl a žloutky. Promícháme a vypracujeme těsto.
  • 2
    Jablka oloupeme, rozkrojíme napůl a odstraníme jádřince. Každou půlku jablka zabalíme do těsta, trochu uválíme, aby vznikly koule.
  • 3
    Plech vyložíme pečícím papírem, vyskládáme vedle sebe jablečné knedlíky, potřeme rozkvedlaným vejcem a pečeme v hodně vyhřáté troubě 20 minut.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.