Jablečné koblihy

25 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1268 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
97 g
Sacharidy
81 g
Vláknina
6 g
Cukr
48 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do nahřáté mísy nasypeme mouku a sůl, přidáme droždí, pivo, jablečný džus a olivový olej. Vypracujeme hladké těsto, které zakryjeme a necháme v teple kynout.
  • 2
    Oloupaná jablka nakrájíme na plátky, dáme do misky a posypeme cukrem.
  • 3
    Připravíme si meruňkovou omáčku. Na pánvi rozpustíme máslo, ochutíme skořicí, přilijeme calvados, smetanu, rozmixované scezené meruňky a nasypeme pomerančovou kůru. Chvíli zahříváme a nakonec všleháme žloutek. Omáčku nalijeme do misky těsně před servírováním, aby zůstala teplá.
  • 4
    Plátky jablek pomocí kleští dokonale obalíme v těstě a osmažíme na rozpáleném oleji dozlatova. Podáváme se smetanovou omáčkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.