Jablečné koblihy
25 min.
Ingredience
- Na omáčku
- 400gramůKompot meruňkový
- 60gramůMáslo čerstvé
- 3gramySkořice mletá
- 10gramůPomerančová kůra
- 50mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 1kusVaječný žloutek slepičí
- 120mililitrůCalvados
- Na těsto
- 125gramůMouka polohrubá
- 3gramySůl
- 7gramůDroždí
- 100mililitrůPivo světlé 10% 3,9% obj.
- 100mililitrůDžus jablečný
- 20mililitrůOlej olivový
- 600gramůJablka
- 40gramůCukr krupice
- 3decilitryOlej rostlinný
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1268 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
97 g
Sacharidy
81 g
Vláknina
6 g
Cukr
48 g
Postup přípravy
- 1Do nahřáté mísy nasypeme mouku a sůl, přidáme droždí, pivo, jablečný džus a olivový olej. Vypracujeme hladké těsto, které zakryjeme a necháme v teple kynout.
- 2Oloupaná jablka nakrájíme na plátky, dáme do misky a posypeme cukrem.
- 3Připravíme si meruňkovou omáčku. Na pánvi rozpustíme máslo, ochutíme skořicí, přilijeme calvados, smetanu, rozmixované scezené meruňky a nasypeme pomerančovou kůru. Chvíli zahříváme a nakonec všleháme žloutek. Omáčku nalijeme do misky těsně před servírováním, aby zůstala teplá.
- 4Plátky jablek pomocí kleští dokonale obalíme v těstě a osmažíme na rozpáleném oleji dozlatova. Podáváme se smetanovou omáčkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.