Jablečné kroužky v pivním těstíčku
30 min.
Ingredience
- 250mililitrůPivo světlé 10% 3,9% obj.
- 1špetkaSůl
- 4lžíceCukr krupice
- 1lžičkaSkořice mletá
- 2kusyVejce slepičí
- 180gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 5kusůJablka
- 100mililitrůOlej rostlinný
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
253 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
12 g
Sacharidy
34 g
Vláknina
3 g
Cukr
16 g
Postup přípravy
- 1Mouku, pivo, žloutky a sůl v míse umícháme metlou na hladké těstíčko. Necháme asi 15 minut stát.
- 2Jablka oloupeme a vypíchneme jádřince. Jablka nakrájíme na plátky silné 1 cm.
- 3Z bílků ušleháme pevný sníh a zlehka vmícháme do těsta. Jablečné kroužky namáčíme do pivního těstíčka a postupně smažíme v rozehřátém oleji dozlatova. Smažené kroužky necháme okapat na papírové utěrce a udržujeme je teplé.
- 4Nakonec kroužky obalíme ve směsi cukru se skořicí a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.