Jablečné mascarpone

30 min.
Itálie

Ingredience

    • 250gramůMascarpone
    • 2lžíceCukr krupice
    • 4lžíceLikér mandlový - Amaretto
    • 3kusyJablka
    • 1lžíceCitronová šťáva
    • 2lžíceCukr moučkový
    • 140mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
    • 1baleníSušenky Club - máslové
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
482 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
34 g
Sacharidy
40 g
Vláknina
3 g
Cukr
29 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Jablka oloupeme a pokrájíme na kousky, dáme do hrnce, přidáme cukr, citrónovou šťávu a 2 lžíce vody.
  • 2
    Přiklopíme a vaříme asi 10 minut. Necháme vychladnout.
  • 3
    Mascarpone našleháme se smetanou a moučkovým cukrem.
  • 4
    Do dezertních misek dáme oblíbené sušenky, lotus, bebe, club, pokapeme je likérem a poklademe jablky a mascarpone.
  • 5
    Můžeme ozdobit rozdrobenými sušenkami.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.