Jablečné medové želé s pivem
25 min.
Ingredience
- 4kusyJablka
- 2lžíceCitronová šťáva
- 1lžíceCukr krupice
- 1kusCukr vanilka
- 2kusyHřebíček
- 25gramůŽelatina
- 250mililitrůPivo světlé 10% 3,9% obj.
- 250mililitrůPivo tmavé 10% 3,7% obj.
- 2lžíceMed včelí
- 4lžíceVoda pitná
- 6gramůSkořice celá
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
236 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
1 g
Sacharidy
51 g
Vláknina
5 g
Cukr
33 g
Postup přípravy
- 1Oloupaná jablka zbavíme jádřinců a nakrájíme na kostičky. Vložíme do rendlíku, zalijeme citronovou šťávou, přimícháme cukr s vanilkovým cukrem, svitek skořice a hřebíček. Jablka podlijeme trochou vody a dusíme pod poklicí, až jsou jablka měkká.
- 2V mezičase připravíme želatinu podle návodu na obalu.
- 3Když jsou jablka měkká, vyjmeme z nich koření, přimícháme do jablek med, pivo a chvíli povaříme. Hotovou želatinu přimícháme do jablek. Želé rozdělíme do misek a necháme ztuhnout.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.