Jablečné paštičky s vlašskými ořechy

55 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
777 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
49 g
Sacharidy
82 g
Vláknina
9 g
Cukr
45 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V míse smícháme hladkou mouku s tuhým pokrájeným máslem, žloutkem, cukrem a špetkou soli. Promíchané těsto dáme na pomoučený vál a rukama rychle vypracujeme vláčné hladké těsto, které zabalíme do fólie a dáme odpočinout do chladničky.
  • 2
    Ve větší pánvi nasucho opražíme (nasekané nahrubo) vlašské ořechy, dáme je do mísy a necháme vychladnout.
  • 3
    Omytá a oloupaná jablka rozkrojíme, zbavíme jadřinců a každé jablko nakrájíme na 12 dílků, které podusíme na másle, zasypeme skořicí, cukrem a necháme vychladnout. Zbylé jablko nakrájíme na malé kostičky, podusíme na másle, přimícháme ořechy a dusíme pod pokličkou přibližně 8-10 minut, ke směsi přilijeme javorový sirup a vaříme do zhoustnutí.
  • 4
    Z těsta vyválíme plát silný 2-3 mm a vykrojíme z něj kolečka -víčka, které budou mít velikost formiček.
  • 5
    Malé porcelánové formičky (nákypové) silně vymažeme máslem a naplníme je plátky jablka tak, aby zůstal střed volný. Do středu, pomocí lžíce, vložíme směs jablek s ořechy, víko z těsta položíme navrch a potřeme žloutkem. Naplněné formičky dáme do předehřáté trouby na 180°C zapéct na 15 minut.
  • 6
    Upečené paštičky necháme chvilku vychladnout (asi 2 minuty) a každou vyklopíme na dezertní talíř. Posypeme je skořicovým cukrem a ozdobíme lístky meduňky.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.