Jablečné pyré s hroznovým vínem
20 min.
Ingredience
- 500gramůJablka
- 20gramůCukr skořicový
- 120gramůCukr krupice
- 100gramůOřechy vlašské
- 1lžíceCitronová kůra
- 300gramůHroznové víno
- 200mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
579 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
34 g
Sacharidy
71 g
Vláknina
5 g
Cukr
55 g
Postup přípravy
- 1Omytá jablka neloupeme, ale zbavíme jádřinců, nakrájíme na plátky a dobře rozmačkáme. Potom prolisujeme a dáme do misky. Ochutíme je cukrem, skořicovým cukrem a jemně nastrouhanou citrónovou kůrou. Vše dobře promícháme. Nakonec přidáme nasekané ořechy a ještě jednou promícháme.
- 2Připravené pyré dáme na dno skleniček, potom položíme vrstvu hroznového vína. Skládání opakujeme až do naplnění skleničky.
- 3Povrch sklenice ozdobíme vyšlehanou šlehačkou a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.