Jablečné rohlíčky
40 min.
Ingredience
- Náplň
- 4kusyJablka
- 4lžíceCukr krupice
- 1lžičkaCitronová kůra
- Rohlíčky
- 100mililitrůMléko polotučné
- 4lžičkyCukr krupice
- 25gramůDroždí
- 200gramůMouka polohrubá
- 100gramůTuk Hera jedlý
- 30gramůCukr moučkový
- 1kusVaječný žloutek slepičí
- 1špetkaSůl
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
417 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
16 g
Sacharidy
64 g
Vláknina
4 g
Cukr
33 g
Postup přípravy
- 1Rozdrobené droždí smícháme se lžičkou krupicového cukru a zalijeme vlažným mlékem. Na teplém místě necháme vzejít kvásek.
- 2V míse smícháme mouku se špetkou soli, moučkovým cukrem, žloutkem, rozpuštěnou vlahou Herou (nebo máslem) a kváskem. Vypracujeme hladké těsto, které necháme na teplém místě vykynout.
- 3Vykynuté těsto rozdělíme na tři díly. Každí díl rozválíme na kulatý plát, který rozkrojíme na 6 stejných dílů. Na širší část každého dílu položíme trochu hrubě nastrouhaných a vymačkaných jablek, pocukrujeme je a ochutíme strouhanou citronovou kůrou. Těsto s náplní stáčíme ke špičce do tvaru rohlíku.
- 4Pečeme na plechu vyloženém pečicím papírem v předem vyhřáté troubě na 200°C asi 15 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
út 28. 3. 2017
Uživatel uvařil tento recept
Opravdu výborný dezert