Jablečné šátečky

65 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
648 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
35 g
Sacharidy
81 g
Vláknina
5 g
Cukr
45 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Listové těsto na pomoučeném vále rozválíme na tenký plát a vykrojíme šest stejně velkých čtverců.
  • 2
    Rozinky propláchneme vodou a smícháme v míse s rozmačkaným máslem a hnědým cukrem.
  • 3
    Troubu předehřejeme na 210C.
  • 4
    Jablka oloupeme a vykrojíme jadřince tak, aby zůstala celá. Na každý čtverec těsta položíme jedno jablko a naplníme směsí másla a cukru. Těsto potřeme vejcem rozšlehaným se špetkou soli, zavineme kolem jablek a rohy těsta k sobě pevně přimáčkneme. Šátečky naskládáme na navlhčený plech a ze všech stran ještě potřeme vejcem.
  • 5
    Pečeme 40minut, po prvních 20minutách snížíme teplotu na 200C.
  • 6
    Hotové šátečky po vyjmutí necháme chvíli stát a podáváme ještě vlažné.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.