Jablečné šátečky
65 min.
Ingredience
- 2kusyVejce slepičí
- 80gramůMáslo čerstvé
- 1špetkaSůl
- 50gramůHrozinky
- 450gramůListové těsto
- 6kusůJablka
- 120gramůCukr třtinový
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
648 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
35 g
Sacharidy
81 g
Vláknina
5 g
Cukr
45 g
Postup přípravy
- 1Listové těsto na pomoučeném vále rozválíme na tenký plát a vykrojíme šest stejně velkých čtverců.
- 2Rozinky propláchneme vodou a smícháme v míse s rozmačkaným máslem a hnědým cukrem.
- 3Troubu předehřejeme na 210C.
- 4Jablka oloupeme a vykrojíme jadřince tak, aby zůstala celá. Na každý čtverec těsta položíme jedno jablko a naplníme směsí másla a cukru. Těsto potřeme vejcem rozšlehaným se špetkou soli, zavineme kolem jablek a rohy těsta k sobě pevně přimáčkneme. Šátečky naskládáme na navlhčený plech a ze všech stran ještě potřeme vejcem.
- 5Pečeme 40minut, po prvních 20minutách snížíme teplotu na 200C.
- 6Hotové šátečky po vyjmutí necháme chvíli stát a podáváme ještě vlažné.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.