Jablečné taštičky

50 min.
Česká republika

Ingredience

    • 4kusyJablka
    • 2lžíceMargarín
    • 2lžíceMandle plátky
    • 2lžíceCukr třtinový
    • 1kusCukr vanilka
    • 1lžíceLimetková šťáva
    • 1lžičkaSkořice mletá
    • 10plátkůListové těsto
  • Na posypání
    • 2lžíceCukr moučkový
Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
106 kcal
Bílkoviny
1 g
Tuky
3 g
Sacharidy
20 g
Vláknina
2 g
Cukr
14 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Jablka oloupeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na kostičky. V pánvi na rozehřátém margarínu opékáme jablka spolu s nasekanými mandlemi asi 3 minuty. Potom poprášíme třtinovým cukrem, vanilkovým cukrem a necháme zkaramelizovat. Nakonec jablka zakapeme limetkovou šťávou, okořeníme skořicí a necháme zvolna podusit 5 minut.
  • 2
    Plátky zmrazeného listového těsta rozložíme na plech vyložený pečicím papírem a po rozmrznutí jednu stranu plátků několikrát nakrojíme (po vytvarování taštičky vzniknou na povrchu otvory ve tvaru čárek). Na druhou stranu každého plátku naneseme lžící prochladlou jablečnou náplň a přiklopíme nakrojenou stranou. Okraje těsta přimáčkneme vidličkou.
  • 3
    Taštičky pečeme v troubě vyhřáté na 190°C asi 20 minut dozlatova. Po upečení necháme vychladnout, pocukrujeme moučkovým cukrem a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.