Jablečno-zázvorový svařák
20 min.
Ingredience
- 1litrVíno jablečné
- 60mililitrůRum bílý
- 150mililitrůLikér zázvorový
- 40gramůCukr třtinový
- 1kusPomeranče
- 8kusůHřebíček
- 2kusySkořice celá
- 1kusLimetka
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
442 kcal
Bílkoviny
1 g
Sacharidy
66 g
Vláknina
8 g
Cukr
10 g
Postup přípravy
- 1Jablečné víno, bílý rum a zázvorový likér nalijeme do hrnce, přidáme cukr a na sporáku zahříváme.
- 2Pomeranče omyjeme, i s kůrou je nakrájíme na špalíčky, do každého zapíchneme hřebíček a přidáme do hrnce. Nakonec přidáme ještě skořici a vše zvolna vaříme asi 5 minut.
- 3Svařák přecedíme a ihned podáváme. Zdobíme plátkem limetky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.