Jablečno-zázvorový svařák

20 min.
Evropa

Ingredience

    • 1litrVíno jablečné
    • 60mililitrůRum bílý
    • 150mililitrůLikér zázvorový
    • 40gramůCukr třtinový
    • 1kusPomeranče
    • 8kusůHřebíček
    • 2kusySkořice celá
    • 1kusLimetka
Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
442 kcal
Bílkoviny
1 g
Sacharidy
66 g
Vláknina
8 g
Cukr
10 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Jablečné víno, bílý rum a zázvorový likér nalijeme do hrnce, přidáme cukr a na sporáku zahříváme.
  • 2
    Pomeranče omyjeme, i s kůrou je nakrájíme na špalíčky, do každého zapíchneme hřebíček a přidáme do hrnce. Nakonec přidáme ještě skořici a vše zvolna vaříme asi 5 minut.
  • 3
    Svařák přecedíme a ihned podáváme. Zdobíme plátkem limetky.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.