Jablečný dort s pistáciemi
70 min.
Ingredience
- 75gramůHera
- 1špetkaSůl
- 2kusyVejce slepičí
- 125gramůMouka pšeničná
- 1lžičkaKypřicí prášek do pečiva
- 25gramůPistácie
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 400gramůKompot jablečný
- 2lžíceStolní sladidlo Sladký polibek
- 1baleníDortové želé čiré
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
207 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
12 g
Sacharidy
21 g
Vláknina
1 g
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1V misce ušleháme za pomoci ručního šlehače Heru, postupně do ní zašleháváme sladidlo, vejce, špetku soli, mouku, kypřící prášek do pečiva a nakonec najemno nasekané pistácie.
- 2Dortovou formu vymažeme máslem, vysypeme strouhankou, těsto do ní nalijeme a pečeme v troubě předehřáté na 200 stupňů Ceslia asi 40 minut. Po upečení dort necháme vychladnout a ponecháme jej ve formě.
- 3Jablka necháme okapat a šťávu zachytíme a uložíme stranou. Jablka nakrájíme na měsíčky a poskládáme po celém povrchu dortového korpusu.
- 4Podle návodu na obalu připravíme ze zachycené šťávy z jablek a želatinové polevy polevu. Nalijeme ji na jablka, necháme ztuhnout a pak můžeme dort servírovat.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.