Jablečný dort s pistáciemi

70 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
207 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
12 g
Sacharidy
21 g
Vláknina
1 g
Cukr
8 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V misce ušleháme za pomoci ručního šlehače Heru, postupně do ní zašleháváme sladidlo, vejce, špetku soli, mouku, kypřící prášek do pečiva a nakonec najemno nasekané pistácie.
  • 2
    Dortovou formu vymažeme máslem, vysypeme strouhankou, těsto do ní nalijeme a pečeme v troubě předehřáté na 200 stupňů Ceslia asi 40 minut. Po upečení dort necháme vychladnout a ponecháme jej ve formě.
  • 3
    Jablka necháme okapat a šťávu zachytíme a uložíme stranou. Jablka nakrájíme na měsíčky a poskládáme po celém povrchu dortového korpusu.
  • 4
    Podle návodu na obalu připravíme ze zachycené šťávy z jablek a želatinové polevy polevu. Nalijeme ji na jablka, necháme ztuhnout a pak můžeme dort servírovat.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.