Jablečný džem s mandlemi
55 min.
Ingredience
- 500gramůCukr krupice
- 25gramůMandle
- 1kusCitrony
- 1litrVoda pitná
- 500gramůKřížaly (sušená jablka)
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
414 kcal
Bílkoviny
1 g
Tuky
2 g
Sacharidy
106 g
Vláknina
6 g
Cukr
97 g
Postup přípravy
- 1Sušená jablka necháme několik hodin namáčet ve vodě, aby změkla. Poté smícháme s cukrem, nadrobno nasekanými mandlemi a šťávou vymačkanou z citronu. Za stálého míchání cca 40 minut povaříme.
- 2Do směsi přidáme nastrouhanou citronovou kůru, rozlijeme do sklenic, vzduchotěsně uzavřeme a necháme vychladnout.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.