Jablečný koláč na plech
40 min.
Ingredience
- 450gramůListové těsto
- 1decilitrVoda pitná
- 6kusůJablka
- 30gramůStrouhanka
- 70gramůMáslo čerstvé
- 250gramůDžem broskvový
- 1decilitrLikér mandlový - Amaretto
- 100gramůOřechy vlašské
- 100gramůRozinky bílé
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
495 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
26 g
Sacharidy
63 g
Vláknina
4 g
Cukr
13 g
Postup přípravy
- 1Jeden kus listového těsta váží 275 g, použijeme tedy 2 kusy. Listové těsto má rozměr plechu na pečení. První plát rozložíme na plech, pokapeme ho několika kapkami vody, potřeme máslem a na něj položíme druhý plát těsta, který posypeme strouhankou. Jablka umyjeme, oloupeme, vykrojíme střed a pokrájíme je na plátky, které naskládáme na připravené listové těsto na plechu. Jablka posypeme vanilkovým cukrem, nasekanými ořechy, rozhodíme namočené a scezené rozinky. V menším kastrůlku zahřejeme máslo, potřeme ním jablka a plech vložíme do předehřáté trouby, kde koláč pečeme přibližně 20 minut.
- 2Když je koláč upečený, vyjmeme ho z trouby, necháme vychladnout. Broskvový džem přendáme ze sklenky do mísy, přidáme likér, dobře rozmícháme a potřeme vychladlý koláč, který nakrájíme na porce ve tvaru trojúhelníků.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.