Jablečný koláč na plech

40 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
495 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
26 g
Sacharidy
63 g
Vláknina
4 g
Cukr
13 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Jeden kus listového těsta váží 275 g, použijeme tedy 2 kusy. Listové těsto má rozměr plechu na pečení. První plát rozložíme na plech, pokapeme ho několika kapkami vody, potřeme máslem a na něj položíme druhý plát těsta, který posypeme strouhankou. Jablka umyjeme, oloupeme, vykrojíme střed a pokrájíme je na plátky, které naskládáme na připravené listové těsto na plechu. Jablka posypeme vanilkovým cukrem, nasekanými ořechy, rozhodíme namočené a scezené rozinky. V menším kastrůlku zahřejeme máslo, potřeme ním jablka a plech vložíme do předehřáté trouby, kde koláč pečeme přibližně 20 minut.
  • 2
    Když je koláč upečený, vyjmeme ho z trouby, necháme vychladnout. Broskvový džem přendáme ze sklenky do mísy, přidáme likér, dobře rozmícháme a potřeme vychladlý koláč, který nakrájíme na porce ve tvaru trojúhelníků.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.