Jablečný koláč s dvoubarevným krémem

120 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
645 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
16 g
Sacharidy
119 g
Vláknina
6 g
Cukr
79 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Vymažeme máslem plech a poklademe jablky na půlky vnitřní stranou nahoru.
  • 2
    Do každé půlky dáme dvě rozinky a dvě lžíce cukru.
  • 3
    Dáme péct na 20 minut do trouby.
  • 4
    Ušleháme bílky se špetkou soli a dvěma lžícemi cukru.
  • 5
    Zvlášť našleháme žloutky se zbylým cukrem, olejem a citronovou kůrou.
  • 6
    Přidáme mouku a sníh a smícháme. Polijeme jablka a 40 minut pečeme.
  • 7
    Mléko s máslem zahřejeme, přidáme cukr, vejce a mouku.
  • 8
    10 minut vaříme, poté krém rozdělíme na dvě části a do jedné vmícháme kakao.
  • 9
    Když je moučník hotový, vyklopíme ho a pokapeme citr.šťávou. Ozdobíme ho oběma krémy a marmeládou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.