Jablečný koláč s dvoubarevným krémem
120 min.

Ingredience
- 2hrnkyCukr krupice
- 1špetkaSůl
- 2lžičkyKakao - prášek
- 4lžíceOlej stolní
- 50gramůMáslo čerstvé
- 1lžičkaCitronová šťáva
- 1hrstHrozinky
- 2lžíceMarmeláda jahodová
- 1kusCitrony
- 8kusůVejce slepičí
- 200mililitrůMléko polotučné
- 8kusůJablka
- 2hrnkyMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
645 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
16 g
Sacharidy
119 g
Vláknina
6 g
Cukr
79 g
Postup přípravy
- 1Vymažeme máslem plech a poklademe jablky na půlky vnitřní stranou nahoru.
- 2Do každé půlky dáme dvě rozinky a dvě lžíce cukru.
- 3Dáme péct na 20 minut do trouby.
- 4Ušleháme bílky se špetkou soli a dvěma lžícemi cukru.
- 5Zvlášť našleháme žloutky se zbylým cukrem, olejem a citronovou kůrou.
- 6Přidáme mouku a sníh a smícháme. Polijeme jablka a 40 minut pečeme.
- 7Mléko s máslem zahřejeme, přidáme cukr, vejce a mouku.
- 810 minut vaříme, poté krém rozdělíme na dvě části a do jedné vmícháme kakao.
- 9Když je moučník hotový, vyklopíme ho a pokapeme citr.šťávou. Ozdobíme ho oběma krémy a marmeládou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.