Jablečný koláč s hrozny

75 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
824 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
42 g
Sacharidy
99 g
Vláknina
7 g
Cukr
27 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Troubu předehřejeme na 190 °C, dortovou formu vymažeme 20 g másla.
  • 2
    Do mísy přesejeme polohrubou mouku s kypřicím práškem, solí, cukrem a do důlku rozklepneme vejce. Suroviny promícháme, přidáme 250 g změklého másla a vypracujeme hladké těsto. Těsto zabalíme do fólie a necháme 25 minut odpočinout v chladničce.
  • 3
    V mezičase opláchnutá jablka oloupeme, rozpůlíme a zbavíme jádřinců. Hrozny opláchneme, otrháme a spolu s jablky, vínem, skořicí a cukrem zhruba 6 minut dusíme. Poté necháme vychladnout.
  • 4
    Větší díl těsta rozválíme a vyložíme jím plech, aby měl okraje. Dno těsta propícháme a těsto zapečeme, zhruba 10 minut.
  • 5
    Do předpečeného těsta vložíme vychladlou ovocnou směs. Rozválíme zbylé těsto, přikryjeme jím ovoce, potřeme rozšlehaným žloutkem. Koláč pečeme zhruba 25 minut.
  • 6
    Po vychladnutí koláč potřeme polevou, kterou jsme připravili utřením citronové šťávy s moučkovým cukrem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.