Jablečný koláč s javorovým sirupem
45 min.
Ingredience
- 800gramůJablka
- 200gramůSirup javorový
- 10gramůSkořice mletá
- 350gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 90gramůMáslo čerstvé
- 90gramůHera
- 80mililitrůVoda pitná
- 1špetkaSůl
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
436 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
19 g
Sacharidy
64 g
Vláknina
4 g
Cukr
25 g
Postup přípravy
- 1Jablka oloupeme, rozkrojíme, vyřízneme jádřince a dužinu nakrájíme na plátky. Vložíme do misky, posypeme skořicí, polijeme javorovým sirupem, promícháme a necháme zatím stranou.
- 2Do mísy vsypeme mouku, sůl, přidáme máslo, Heru, přilijeme vodu a vypracujeme hladké těsto. Plech potáhneme papírem na pečení, z těsta vyválíme plát, položíme na plech, poklademe ochucenými jabky, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme zhruba 25 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.