Jablečný koláč s medem a mandlemi

50 min.
Kanada

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
572 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
32 g
Sacharidy
70 g
Vláknina
7 g
Cukr
43 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Listové těsto na pomoučeném vále rozválíme na plát o tloušťce asi 5mm a vyložíme jím koláčovou formu.
  • 2
    Jablka omyjeme, zbavíme jadřinců a rozkrájíme na čtvrtiny. Rozložíme je na těsto a koláč pečeme v troubě předehřáté na 210C asi 20minut.
  • 3
    Mezitím v kastrůlku rozehřejeme máslo a vmícháme cukr, med a mandle nakrájené na plátky. Směs ještě teplou nalijeme na koláč a vložíme ještě na několik minut do trouby, aby mandle získaly zlatohnědou barvu.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.