Jablečný koláč Scania

65 min.
Francie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
821 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
40 g
Sacharidy
117 g
Vláknina
6 g
Cukr
78 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    100g másla rozehřejeme na pánvi a osmažíme na něm strouhanku.
  • 2
    Jablka oloupeme, zbavíme jadřinců a pokrájíme na tenké plátky.
  • 3
    Zapékací formu vymažeme máslem, dno posypeme strouhankou. Na ní vyskládáme vrstvu jablek, přidáme malý kousek másla a posypeme cukrem.
  • 4
    Postup opakujeme do spotřebování všech surovin. Zakončíme strouhankou smíchanou se skořicí.
  • 5
    Pečeme 35 minut při 200°C.
  • 6
    Koláč podáváme teplý, můžeme servírovat se zmrzlinou, zakysanou smetanou či anglickým krémem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.