Jablečný koláč Scania
65 min.
Ingredience
- 180gramůMáslo čerstvé
- 250gramůStrouhanka
- 200gramůCukr krupice
- 1lžičkaSkořice mletá
- 1000gramůJablka
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
821 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
40 g
Sacharidy
117 g
Vláknina
6 g
Cukr
78 g
Postup přípravy
- 1100g másla rozehřejeme na pánvi a osmažíme na něm strouhanku.
- 2Jablka oloupeme, zbavíme jadřinců a pokrájíme na tenké plátky.
- 3Zapékací formu vymažeme máslem, dno posypeme strouhankou. Na ní vyskládáme vrstvu jablek, přidáme malý kousek másla a posypeme cukrem.
- 4Postup opakujeme do spotřebování všech surovin. Zakončíme strouhankou smíchanou se skořicí.
- 5Pečeme 35 minut při 200°C.
- 6Koláč podáváme teplý, můžeme servírovat se zmrzlinou, zakysanou smetanou či anglickým krémem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.