Jablečný kompot v kořeněném nálevu

45 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
12

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
334 kcal
Bílkoviny
1 g
Tuky
1 g
Sacharidy
88 g
Vláknina
7 g
Cukr
76 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Jablka oloupeme, odstraníme jádřince, pokrájíme na čtvrtinky a propláchneme studenou vodou. Ve vodě rozmícháme cukr, přidáme skořici, hřebíček a povaříme. Do vroucího nálevu po částech vkládáme jablka, po chvilce vyjmeme děrovanou naběračkou, rozdělíme do sklenic. Nálev scedíme přes síto do kastrolu, přidáme na kolečka pokrájený citrón, znovu krátce povaříme. Po vychladnutí jím zalijeme jablka.
  • 2
    Sklenice zavíčkujeme, naskládáme na mřížku zavařovacího hrnce a při teplotě 85 °C sterilujeme po dobu 20 minut. Necháme v hrnci vychladnout, poté uložíme na suchém, temném místě.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
pá 11. 9. 2015
Jablečný kompot v kořeněném nálevu
Letos se nám urodilo opravdu spoustu jablíček a tak každá jejich konzervace nám přijde vhod. Proto děkuji autorovi, za tento v podstatě návod, jak jablíčka zpracovat. Zavaření se podařilo, v zimě se nám kompot bude určitě hodit. Věřím, že budou kompotované jablíčka i chutnat.