Jablečný kompot z domácí pekárny
25 min.
Ingredience
- 600gramůJablka
- 0,5litrVoda pitná
- 200gramůCukr krupice
- 1lžičkaSkořice mletá
- 1lžičkaHřebíček
Počet porcí:
6Postup přípravy
- 1Jablka omyjeme, oloupeme, rozkrojíme a zbavíme jádřinců. Pak je nakrájíme na čtvrtky nebo na kousky.
- 2Z domácí pekárny vyndáme pečicí formu. Do formy bez nasazených míchadel vložíme nakrájená jablka, přilijeme vodu, přidáme cukr, skořici a hřebíček. Formu vložíme zpět do pekárny, nastavíme program pro pečení a pekárnu zapneme.
- 3V průběhu programu zkontrolujeme měkkost ovoce, v případě potřeby pekárnu vypneme a program ukončíme dříve.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.