Jablečný mřížkový koláč z mandlového těsta

65 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
435 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
25 g
Sacharidy
45 g
Vláknina
4 g
Cukr
25 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Změklé máslo (100 g) utřeme s cukrem a vejcem do pěny. Přimícháme hladkou mouku a mleté mandle. Těsto zabalíme do fólie a necháme v chladničce asi 30 minut.
  • 2
    Oloupaná, jádřinců zbavená jablka nakrájíme na plátky, zakapeme je citronovou šťávou, rumem a smícháme s rozinkami.
  • 3
    Z těsta vyválíme plát a polovinou vyložíme máslem vymazanou kulatou formu. Těsto posypeme strouhankou a poklademe připravenými jablky. Přikryjeme zbylým těstem a povrch potřeme rozšlehaným žloutkem.
  • 4
    Z odkrojků těsta vytvarujeme mřížku, ozdobíme jí koláč a znovu potřeme žloutkem.
  • 5
    Pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 40 minut a po upečení koláč pocukrujeme moučkovým cukrem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.