Jablečný nákyp s mandlemi

55 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
391 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
18 g
Sacharidy
45 g
Vláknina
6 g
Cukr
24 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Jablka omyjeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na plátky. Podusíme je do poloměkka na víně a vyjmeme na talíř.
  • 2
    Do šťávy nasypeme nastrouhané rohlíky, zamícháme a odstavíme z ohně.
  • 3
    Plátky mandlí slabě opražíme se lžičkou cukru. Z bílků ušleháme pevný sníh a přimícháme k němu postupně žloutky, mandle, podušená jablka a nakonec rohlíky.
  • 4
    Nákyp vložíme do máslem vymazané a strouhankou vysypané nákypové formy a pečeme asi 25 minut.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.