Jablečný salát s ostružinami
15 min.
Ingredience
- 7kusůJablka
- 20gramůCukr skořicový
- 1lžíceCukr krupice
- 350gramůOstružiny
- 1decilitrSirup citronový
- 200gramůSmetana 33% (šlehačka)
- 4plátkyCitrony
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
477 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
18 g
Sacharidy
83 g
Vláknina
12 g
Cukr
44 g
Postup přípravy
- 1Jablka oloupeme, nakrájíme na tenké plátky, které vložíme do misky. Přidáme očištěné a omyté ostružiny, posypeme skořicí, cukrem, zlehka promícháme.
- 2Takto připravené ovoce naaranžujeme na čtyři dezertní talířky, polijeme citrónovým sirupem a ozdobíme vyšlehanou šlehačkou.
- 3Každou porci ovocného salátu ozdobíme tenkým plátkem citrónu a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.