Jablečný štrůdl

80 min.
Evropa

Ingredience

  • Náplň
    • 750gramůJablka
    • 10gramůCitronová kůra
    • 40mililitrůŠťáva citrónová
    • 3lžíceCukr krupice
    • 3gramyKoření perníkové
    • 3gramySkořice mletá
    • 125gramůHrozinky
    • 60gramůMandle plátky
Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
330 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
114 g
Sacharidy
28 g
Vláknina
2 g
Cukr
18 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Náplň: smícháme oloupaná, nastrouhaná jablka s citronovou kůrou a šťávou, cukrem, perníkovým kořením, skořicí, hrozinkami a mandlemi.
  • 2
    Jeden plát závinového těsta lehce potřeme rozehřátýma máslem. Pokryjeme zbývajícími pláty těsta, každý potřeme máslem. Těsto posypeme strouhankou. Prostředek těsta pokryjeme jablečnou náplní.
  • 3
    Těsto zavineme tak, aby byla náplň dobře uzavřená, na plech a ohneme do tvaru podkovy.
  • 4
    Povrch závinu potřeme rozehřátým máslem a posypeme mandlemi. Pečeme 40-45 minut v troubě předehřáté na 190 °C dozlatova.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
čt 17. 9. 2015
Jablečný štrůdl
Jablečný štrúdl je receptem, který si oblíbíte. Je vhodný ke kávě nebo k čaji. Můžete ho nabídnout návštěvě a vždy se každému zavděčíte. Jako svačina je tento štrúdl perfektní pro každou věkovou kategorii.