Jablečný štrůdl
80 min.
Ingredience
- 500gramůTažené těsto
- 60gramůMáslo čerstvé
- 30gramůStrouhanka
- 60gramůMandle plátky
- 20gramůCukr moučkový
- Náplň
- 750gramůJablka
- 10gramůCitronová kůra
- 40mililitrůŠťáva citrónová
- 3lžíceCukr krupice
- 3gramyKoření perníkové
- 3gramySkořice mletá
- 125gramůHrozinky
- 60gramůMandle plátky
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
330 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
114 g
Sacharidy
28 g
Vláknina
2 g
Cukr
18 g
Postup přípravy
- 1Náplň: smícháme oloupaná, nastrouhaná jablka s citronovou kůrou a šťávou, cukrem, perníkovým kořením, skořicí, hrozinkami a mandlemi.
- 2Jeden plát závinového těsta lehce potřeme rozehřátýma máslem. Pokryjeme zbývajícími pláty těsta, každý potřeme máslem. Těsto posypeme strouhankou. Prostředek těsta pokryjeme jablečnou náplní.
- 3Těsto zavineme tak, aby byla náplň dobře uzavřená, na plech a ohneme do tvaru podkovy.
- 4Povrch závinu potřeme rozehřátým máslem a posypeme mandlemi. Pečeme 40-45 minut v troubě předehřáté na 190 °C dozlatova.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
čt 17. 9. 2015
Jablečný štrůdl
Jablečný štrúdl je receptem, který si oblíbíte. Je vhodný ke kávě nebo k čaji. Můžete ho nabídnout návštěvě a vždy se každému zavděčíte. Jako svačina je tento štrúdl perfektní pro každou věkovou kategorii.