Jablečný závin s kysanou smetanou

60 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
363 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
15 g
Sacharidy
55 g
Vláknina
3 g
Cukr
23 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Na vál prosejeme mouku se solí, přidáme změklý tuk, smetanu, vypracujeme hladké těsto. Hotové těsto rozdělíme na tři díly, vložíme je do fólie a necháme do druhého dne v chladničce.
  • 2
    Jablka oloupeme, vykrojíme jádřince, nahrubo nastrouháme.
  • 3
    Těsto na vále rozválíme na placku, mašlovačkou potřeme sádlem, posypeme jablky, hrozinkami, nasekanými ořechy, skořicí a cukrem. Záviny zabalíme, vložíme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme v předehřáté troubě.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.