Jablečný závin s kysanou smetanou
60 min.
Ingredience
- 280gramůMouka pšeničná hladká
- 80gramůHera
- 1špetkaSůl
- 3lžíceZakysaná smetana
- 1lžíceSádlo vepřové škvařené
- Na náplň
- 1kilogramJablka
- 2lžičkySkořice mletá
- 3lžíceCukr krupice
- 60gramůOřechy vlašské
- 60gramůHrozinky
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
363 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
15 g
Sacharidy
55 g
Vláknina
3 g
Cukr
23 g
Postup přípravy
- 1Na vál prosejeme mouku se solí, přidáme změklý tuk, smetanu, vypracujeme hladké těsto. Hotové těsto rozdělíme na tři díly, vložíme je do fólie a necháme do druhého dne v chladničce.
- 2Jablka oloupeme, vykrojíme jádřince, nahrubo nastrouháme.
- 3Těsto na vále rozválíme na placku, mašlovačkou potřeme sádlem, posypeme jablky, hrozinkami, nasekanými ořechy, skořicí a cukrem. Záviny zabalíme, vložíme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme v předehřáté troubě.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.