Jablečný závin z pivního těsta
85 min.
Ingredience
- 300gramůMouka pšeničná hladká
- 125gramůHera
- 250mililitrůPivo světlé 10% 3,9% obj.
- 0,33lžičkaSůl
- Na náplň
- 800gramůJablka
- 6lžicKokos strouhaný
- 3lžíceCukr krupice
- 3lžičkySkořice mletá
- 3lžíceOřechy vlašské
- 3lžíceHrozinky
- Na potření
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
418 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
20 g
Sacharidy
56 g
Vláknina
3 g
Cukr
21 g
Postup přípravy
- 1Na válu vypracujeme hladké těsto z prosáté mouky se solí, přidáme změklý tuk a pivo. Poté položíme do mísy, přikryjeme fólií, necháme na stole alespoň půl hodiny odpočinout.
- 2Jablka oloupeme, vykrojíme jádřince, jablka nakrájíme na tenké plátky.
- 3Z těsta vyválíme dvě placky, posypeme strouhaným kokosem, připravenými jablky, skořicí, cukrem, hrozinkami a nasekanými ořechy.
- 4Placky zavineme, přeneseme na plech vyložený pečícím papírem, potřeme rozpuštěným máslem a pečeme v předehřáté troubě, až těsto zezlátne.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.