Jablenky

25 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
420 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
26 g
Sacharidy
44 g
Vláknina
3 g
Cukr
19 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Jablka zbavíme jádřinců, oloupeme a nakrájíme na kousky.
  • 2
    Z bílků a soli ušleháme pevný sníh, vmícháme cukr, mouku s kypřicím práškem, mléko, žloutky a do těsta vmícháme jablka. Zlehka zamícháme, na rozpáleném oleji tvoříme placičky a smažíme z obou stran dozlatova.
  • 3
    Ještě horké placičky obalujeme ve skořicovém cukru.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.