Jablenky
25 min.
Ingredience
- 500gramůJablka
- 250mililitrůMléko polotučné
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
- 1špetkaSůl
- 2kusyVaječný bílek slepičí
- 0,5kusKypřicí prášek do pečiva
- 5lžicMouka polohrubá
- 2lžíceCukr moučkový
- Na obalení
- 3kusyCukr skořicový
- Na smažení
- 80mililitrůOlej rostlinný
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
420 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
26 g
Sacharidy
44 g
Vláknina
3 g
Cukr
19 g
Postup přípravy
- 1Jablka zbavíme jádřinců, oloupeme a nakrájíme na kousky.
- 2Z bílků a soli ušleháme pevný sníh, vmícháme cukr, mouku s kypřicím práškem, mléko, žloutky a do těsta vmícháme jablka. Zlehka zamícháme, na rozpáleném oleji tvoříme placičky a smažíme z obou stran dozlatova.
- 3Ještě horké placičky obalujeme ve skořicovém cukru.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.