Jablíčka v pivním županu

30 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
516 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
26 g
Sacharidy
64 g
Vláknina
5 g
Cukr
32 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Jablka oloupeme, odstraníme jadřince a nakrájíme na kroužky. Poté je necháme macerovat v misce s cukrem a calvadosem.
  • 2
    Mouku smícháme se solí, droždím, pivem, jablečnou šťávou a olejem a vypracujeme hladké těstíčko. Necháme je asi 4 hodiny odstát.
  • 3
    Vmícháme ušlehaný sníh a kroužky jablek postupně v těstíčku namáčíme.
  • 4
    Na pánvi rozpálíme olej a namočená jablka smažíme dozlatova. Posypeme moučkovým cukrem a ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.