Jablíčkový nákyp s mandlemi

100 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
595 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
18 g
Sacharidy
94 g
Vláknina
4 g
Cukr
50 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Cukr prosejeme, smícháme se žloutky, vanilkou, nastrouhanou citronovou kůrou a třeme cca 30 minut. Poté přidáme tuhý sníh ušlehaný z bílků, mouku, na tenké plátky nakrájená jablka, na nudličky nakrájené loupané mandle a rozinky. Zlehka promícháme.
  • 2
    Těsto rozetřeme do vymazané a vysypané formy a v mírně rozpálené troubě pečeme cca 60 minut. Hotový nákyp vyklopíme, posypeme vanilkovým cukrem a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.