Jablíčkový nákyp s mandlemi
100 min.
Ingredience
- 200gramůCukr moučkový
- 6kusůVaječný žloutek slepičí
- 1lžíceCitronová kůra
- 1špetkaVanilka mletá
- 160gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 6kusůVaječný bílek slepičí
- 50gramůRozinky tmavé
- 40gramůMandle
- 500gramůJablka
- 20gramůCukr vanilka
- Na formu
- 20gramůMáslo čerstvé
- 20gramůMouka pšeničná hrubá
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
595 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
18 g
Sacharidy
94 g
Vláknina
4 g
Cukr
50 g
Postup přípravy
- 1Cukr prosejeme, smícháme se žloutky, vanilkou, nastrouhanou citronovou kůrou a třeme cca 30 minut. Poté přidáme tuhý sníh ušlehaný z bílků, mouku, na tenké plátky nakrájená jablka, na nudličky nakrájené loupané mandle a rozinky. Zlehka promícháme.
- 2Těsto rozetřeme do vymazané a vysypané formy a v mírně rozpálené troubě pečeme cca 60 minut. Hotový nákyp vyklopíme, posypeme vanilkovým cukrem a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.