Jablka na koláče
70 min.
Ingredience
- 2kilogramyJablka
- 5litrůVoda pitná
- 2lžíceOcet kvasný lihový
- 1lžíceCukr krupice
- 20gramůCukr vanilka
- 20mililitrůCitronová šťáva
- 0,5lžičkaSkořice mletá
Počet porcí:
15Postup přípravy
- 1Jablka omyjeme, oloupeme, zbavíme jadřinců a namočíme do misky s 2,5 l vody a octem na 30 minut. Potom jablka scedíme a na silnějším struhadle nastrouháme do misky. Pokapeme je citrónovou šťávou a promícháme.
- 2Připravená jablka lžící naplňujeme do umytých a suchých sklenic. Povrch posypeme posypeme směsí vanilkového a krupicového cukru. Dále do každé sklenice dáme trošku skořice a vše zalijeme dvěma lžícemi vody. Naplněné sklenice uzavřeme víčky.
- 3Do hrnce nalijeme zbylou vodu, naskládáme do ní připravené sklenice a sterilizujeme 45 minut od bodu varu. Následovně vyndáme z hrnce, necháme vychladit a uskladníme na chladném a tmavém místě, kde je uskladňujeme delší dobu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.