Jablka pečená s lesními plody

75 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
328 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
3 g
Sacharidy
60 g
Vláknina
11 g
Cukr
31 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Troubu předehřejeme na 200 stupňů, umyjeme a osušíme jablka. Nařízneme dokola slupku u každého jablka, lépe se propečou.
  • 2
    Z jablek vykrájíme jadřince a nalijeme dovnitř citronovou šťávu.
  • 3
    Smícháme v míse ostružiny, mandle, cukr, citronovou kůru, nové koření a směs dáme do jablek.
  • 4
    Do zapékací nádoby nalijeme portské víno, přidáme skořici a 40 minut pečeme. Poté slijeme vypečenou šťávu do pánve a jablka ponecháme v teple.
  • 5
    Vyndáme skořici a přidáme do pánve pastu z vody a solamylu. Zahříváme do zhoustnutí.
  • 6
    Žloutkový krém zahřejeme k bodu varu, jablka přelijeme omáčkou z pánve a podáváme s teplým krémem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.