Jablka pečená s lesními plody
75 min.
Ingredience
- 2lžičkySolamyl - bramborový škrob
- 4kusyJablka
- 1lžíceCitronová šťáva
- 100gramůOstružiny
- 15gramůMandle plátky
- 0,5lžičkaNové koření mleté
- 0,5lžičkaCitronová kůra
- 2lžíceCukr třtinový
- 3decilitryVíno portské
- 1kusSkořice celá
- 2lžíceVoda pitná
- 4lžíceŽloutkový krém
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
328 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
3 g
Sacharidy
60 g
Vláknina
11 g
Cukr
31 g
Postup přípravy
- 1Troubu předehřejeme na 200 stupňů, umyjeme a osušíme jablka. Nařízneme dokola slupku u každého jablka, lépe se propečou.
- 2Z jablek vykrájíme jadřince a nalijeme dovnitř citronovou šťávu.
- 3Smícháme v míse ostružiny, mandle, cukr, citronovou kůru, nové koření a směs dáme do jablek.
- 4Do zapékací nádoby nalijeme portské víno, přidáme skořici a 40 minut pečeme. Poté slijeme vypečenou šťávu do pánve a jablka ponecháme v teple.
- 5Vyndáme skořici a přidáme do pánve pastu z vody a solamylu. Zahříváme do zhoustnutí.
- 6Žloutkový krém zahřejeme k bodu varu, jablka přelijeme omáčkou z pánve a podáváme s teplým krémem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.