Jablka s červeným vínem

40 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
251 kcal
Bílkoviny
1 g
Tuky
10 g
Sacharidy
39 g
Vláknina
4 g
Cukr
27 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Oloupaná jablka (zbavená jádřinců) naskládáme do pekáče vedle sebe, silně je pocukrujeme a podlijeme vínem. Přidáme trochu vody, hřebíček, špetku skořice, máslo a citronovou kůru. Jablka přiklopíme poklicí a dusíme do měkka. Během dušení je poléváme vzniklou šťávou.
  • 2
    Hotová jablka upravíme na talířky, polijeme vinnou šťávou a posypeme vanilkovým cukrem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.