Jablka s červeným vínem
40 min.
Ingredience
- 5kusůJablka
- 30gramůCukr krupice
- 1decilitrVíno červené
- 1špetkaSkořice mletá
- 1kusCitronová kůra
- 4kusyHřebíček
- 1kusCukr vanilka
- 60gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
251 kcal
Bílkoviny
1 g
Tuky
10 g
Sacharidy
39 g
Vláknina
4 g
Cukr
27 g
Postup přípravy
- 1Oloupaná jablka (zbavená jádřinců) naskládáme do pekáče vedle sebe, silně je pocukrujeme a podlijeme vínem. Přidáme trochu vody, hřebíček, špetku skořice, máslo a citronovou kůru. Jablka přiklopíme poklicí a dusíme do měkka. Během dušení je poléváme vzniklou šťávou.
- 2Hotová jablka upravíme na talířky, polijeme vinnou šťávou a posypeme vanilkovým cukrem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.