Jablka s křenovou šlehačkou
20 min.
Ingredience
- 2lžíceCitronová šťáva
- 1špetkaSůl
- 1lžičkaCukr krupice
- 0,25kusKřen
- 2kusyJablka
- 0,13litrSmetana 33% (šlehačka)
- 0,25kusSalát hlávkový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
172 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
11 g
Sacharidy
19 g
Vláknina
3 g
Cukr
12 g
Postup přípravy
- 1Oloupaný křen jemně nastrouháme, zakapeme citronovou šťávou, osolíme a osladíme. Smetanu dotuha ušleháme a promícháme s připraveným křenem.
- 2Oloupaná jablka nakrájíme na čtvrtky, zbavíme jádřinců a zakapeme citronovou šťávou. Do důlků po jádřincích nastříkáme křenovou šlehačku.
- 3Jablka podáváme na omytých listech hlávkového salátu jako studený předkrm.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.