Jablka s mascarpone

20 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
564 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
26 g
Sacharidy
77 g
Vláknina
9 g
Cukr
47 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Sultánky posekáme a smícháme s posekanou kandovanou pomerančovou kůrou, piniovými oříšky a mascarponem. Pomeranče oloupeme včetně bílé vrstvy. Rozebereme a dílky rozkrájíme na kousky.
  • 2
    Do mascarponové hmoty vmícháme kousky pomeranče s koňakem, vanilkovým cukrem a kardamomem.
  • 3
    Zapékací misku vymažeme máslem. Z bílků ušleháme tuhý sníh. Jablka omyjeme, oloupeme, rozpůlíme, odstraníme jádřince a rozkrájíme na proužky.
  • 4
    Nakonec jablka naskládáme do formy a navršíme na ně maskarponovou hmotu. Pokryjeme sněhem a pečeme asi 10 minut.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.