Jablka s mascarpone
20 min.
Ingredience
- 4lžíceHrozinky
- 25gramůKandovaná pomerančová kůra
- 3lžíceOříšky piniové
- 150gramůMascarpone
- 3kusyPomeranče
- 2lžíceCukr vanilka
- 5gramůKardamom
- 10gramůMáslo čerstvé
- 4kusyVaječný bílek slepičí
- 2centilitryKoňak Armaňak
- 4kusyJablka
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
564 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
26 g
Sacharidy
77 g
Vláknina
9 g
Cukr
47 g
Postup přípravy
- 1Sultánky posekáme a smícháme s posekanou kandovanou pomerančovou kůrou, piniovými oříšky a mascarponem. Pomeranče oloupeme včetně bílé vrstvy. Rozebereme a dílky rozkrájíme na kousky.
- 2Do mascarponové hmoty vmícháme kousky pomeranče s koňakem, vanilkovým cukrem a kardamomem.
- 3Zapékací misku vymažeme máslem. Z bílků ušleháme tuhý sníh. Jablka omyjeme, oloupeme, rozpůlíme, odstraníme jádřince a rozkrájíme na proužky.
- 4Nakonec jablka naskládáme do formy a navršíme na ně maskarponovou hmotu. Pokryjeme sněhem a pečeme asi 10 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.