Jablka smažená nebo pečená v odpalovaném těstě
40 min.
Ingredience
- 2lžíceCukr krupice
- 2lžíceRum
- 125mililitrůVíno bílé
- 1špetkaSůl
- 1lžíceCitronová šťáva
- 8kusůJablka
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 3kusyVaječný žloutek slepičí
- 2lžíceCukr moučkový
- 1lžičkaSkořice mletá
- 120gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 200mililitrůOlej rostlinný
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
476 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
31 g
Sacharidy
46 g
Vláknina
4 g
Cukr
28 g
Postup přípravy
- 1Oloupeme a vykrojíme jadřince z jablek a jablka nakrájíme na centimetr silné plátky. Pokapeme citrónovou šťávou a posypeme moučkovým cukrem. Můžeme pokapat i rumem. Necháme přikryté 30 minut a stát.
- 2Na pálenou hmotu svaříme víno, sůl a máslo. Do vroucího vysypeme moukou a mícháme stále na ohni a odpalujeme, až se hmota odděluje od stěn a vytvoří se kulatý knedlík.
- 3Sejmeme hmotu z ohně, necháme prochladnout a zamícháme postupně žloutky.
- 4Připravenou hmotou jablka obalujeme, nebo husté těsto rozválíme na vále, nakrájíme čtverečky a hmotou kolečka jablek obalujeme.
- 5Tvary vkládáme do pánve s rozehřátým olejem a smažíme po obou stranách, nebo dáváme na vymazaný plech a ve vyhřáté troubě pečeme dozlatova.
- 6Po usmažení či upečení obalujeme v moučkovém cukru se skořicí.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.