Jablka smažená nebo pečená v odpalovaném těstě

40 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
476 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
31 g
Sacharidy
46 g
Vláknina
4 g
Cukr
28 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Oloupeme a vykrojíme jadřince z jablek a jablka nakrájíme na centimetr silné plátky. Pokapeme citrónovou šťávou a posypeme moučkovým cukrem. Můžeme pokapat i rumem. Necháme přikryté 30 minut a stát.
  • 2
    Na pálenou hmotu svaříme víno, sůl a máslo. Do vroucího vysypeme moukou a mícháme stále na ohni a odpalujeme, až se hmota odděluje od stěn a vytvoří se kulatý knedlík.
  • 3
    Sejmeme hmotu z ohně, necháme prochladnout a zamícháme postupně žloutky.
  • 4
    Připravenou hmotou jablka obalujeme, nebo husté těsto rozválíme na vále, nakrájíme čtverečky a hmotou kolečka jablek obalujeme.
  • 5
    Tvary vkládáme do pánve s rozehřátým olejem a smažíme po obou stranách, nebo dáváme na vymazaný plech a ve vyhřáté troubě pečeme dozlatova.
  • 6
    Po usmažení či upečení obalujeme v moučkovém cukru se skořicí.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.