Jablka smažená v jemném těstíčku
20 min.
Ingredience
- 6lžicMouka pšeničná hladká
- 3kusyVejce slepičí
- 10gramůKypřicí prášek do pečiva
- 2lžíceVíno bílé
- 1špetkaSůl
- 2kusyJablka
- 2lžičkyCukr vanilka
- 2lžíceOlej slunečnicový
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
344 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
16 g
Sacharidy
42 g
Vláknina
4 g
Cukr
22 g
Postup přípravy
- 1V míse z hladké mouky, kypřicího prášku, vajíček, bílého vína a soli umícháme tekuté hustší těsto.
- 2Jablka omyjeme, rozkrojíme, zbavíme jádřinců, oloupeme a nakrájíme na plátky. Ty pak obalíme v připraveném těstíčku a usmažíme v rozehřátém oleji v pánvi.
- 3Usmažená teplá jablka rozložíme na talíře, posypeme vanilkovým cukrem a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.