Jablka smažená v pivním těstíčku
30 min.
Ingredience
- 1špetkaSůl
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
- 2lžičkyOlej stolní
- 125mililitrůPivo světlé 10% 3,9% obj.
- 2kusyVaječný bílek slepičí
- 100gramůCukr krupice
- 1lžíceCitronová šťáva
- 2lžíceRum
- 4lžíceMléko polotučné
- 200gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 6kusůJablka
- 1šálekOlej rostlinný
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1077 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
69 g
Sacharidy
105 g
Vláknina
7 g
Cukr
56 g
Postup přípravy
- 1Mouku osolíme, přidáme žloutky, mléko, olej a pivo. Vše dobře rozšleháme a nakonec zlehka vmícháme pevný sníh ušlehaný z bílků.
- 2Jablka oloupeme, omyjeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na plátky silné asi 1 cm. Posypeme je cukrem a pokapeme citronovou šťávou a rumem.
- 3Plátky jablek namočíme do těstíčka a v dostatečném množství oleje v pánvi je po obou stranách osmažíme. Necháme krátce okapat.
- 4Jablka podáváme horká, posypaná cukrem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.