Jablka smažená v pivním těstíčku

30 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1077 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
69 g
Sacharidy
105 g
Vláknina
7 g
Cukr
56 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Mouku osolíme, přidáme žloutky, mléko, olej a pivo. Vše dobře rozšleháme a nakonec zlehka vmícháme pevný sníh ušlehaný z bílků.
  • 2
    Jablka oloupeme, omyjeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na plátky silné asi 1 cm. Posypeme je cukrem a pokapeme citronovou šťávou a rumem.
  • 3
    Plátky jablek namočíme do těstíčka a v dostatečném množství oleje v pánvi je po obou stranách osmažíme. Necháme krátce okapat.
  • 4
    Jablka podáváme horká, posypaná cukrem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.