Jablka v rumovém těstíčku
35 min.
Ingredience
- 6kusůJablka
- 70mililitrůOlej rostlinný
- Na karamel
- 100gramůCukr krupice
- 100mililitrůVoda pitná
- Na těstíčko
- 2kusyVejce slepičí
- 50gramůMouka pšeničná hladká
- 2lžíceRum
- 1špetkaSůl
- 70lžičekOlej rostlinný
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
642 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
49 g
Sacharidy
50 g
Vláknina
4 g
Cukr
37 g
Postup přípravy
- 1Jablka oloupeme, vykrojíme jádřince a jablka nakrájíme na kolečka. Nad párou umícháme vejce s ostatními surovinami na řidší těstíčko.
- 2Plátky jablek namáčíme v připraveném těstíčku, smažíme na oleji z obou stran do zlatova.
- 3Podáváme přelité karamelem.
- 4Karamel připravíme rozpuštěním cukru v rendlíku, vmícháme vodu a za stálého míchání na mírném plameni vaříme, až vznikající karamel zezlátne a mírně zhoustne.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.