Jablka v tvarohovém županu
40 min.
Ingredience
- 4kusyJablka
- 45lžicDžem rybízový
- 300gramůMouka pšeničná hladká
- 250gramůMáslo čerstvé
- 250gramůTvaroh měkký
- 50gramůMandle
- 50gramůCukr moučkový
- 1kusVejce slepičí
- 2lžíceCitronová šťáva
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
791 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
31 g
Sacharidy
118 g
Vláknina
3 g
Cukr
17 g
Postup přípravy
- 1Tvaroh našleháme se změklým máslem, přidáme prosátou moukou a vypracujeme hladké těsto. Mandle nastrouháme. Jablka oloupeme, vykrojíme jádřince, zakapeme citronovou šťávou a místo jádřinců vyplníme džemem.
- 2Z těsta vyválíme čtverce, na ně klademe jablka a do těsta je zabalíme. Jablka přeložíme na plech vyložený pečícím papírem, těsto potřeme rozšlehaným vejcem, sypeme mandlemi a v troubě předehřáté na 220°C pečeme, až těsto zrůžoví.
- 3Jablka podáváme sypaná moučkovým cukrem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.