Jablka ve strouhance
45 min.
Ingredience
- 175gramůStrouhanka
- 1kilogramJablka
- 125gramůCukr krupice
- 3lžíceCitronová šťáva
- 2lžičkySkořice mletá
- 3gramyMuškátový oříšek
- 45gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
365 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
9 g
Sacharidy
71 g
Vláknina
5 g
Cukr
47 g
Postup přípravy
- 1Rozehřejeme na pánvi máslo. Vsypeme strouhanku a mícháme na středním teple 5 minut, až strouhanka zezlátne a je křupavá. Sejmeme ze sporáku.
- 2Jablka oloupeme a nakrájíme na plátky, pocukrujeme pokapeme citronovou šťávou a posypeme skořicí a muškátovým oříškem.
- 3Dno mísy posypeme jednou čtvrtinou strouhanky. Pokryjeme polovinou jablečné směsi a posypeme druhou čtvrtinou strouhanky.
- 4Navrch dáme zbývající jablka, zalijeme je zbylou šťávou a posypeme zbytkem strouhanky. Povrch lehce pocukrujeme. Mísu přikryjeme alobalem. Pečeme asi 20 minut v troubě předehřáté na 200 °C.
- 5Odkryjeme alobal a krátce pečeme, až jsou jablka měkká a povrch je zlatavý. Podáváme teplé.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.