Jablka ve strouhance

45 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
365 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
9 g
Sacharidy
71 g
Vláknina
5 g
Cukr
47 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Rozehřejeme na pánvi máslo. Vsypeme strouhanku a mícháme na středním teple 5 minut, až strouhanka zezlátne a je křupavá. Sejmeme ze sporáku.
  • 2
    Jablka oloupeme a nakrájíme na plátky, pocukrujeme pokapeme citronovou šťávou a posypeme skořicí a muškátovým oříškem.
  • 3
    Dno mísy posypeme jednou čtvrtinou strouhanky. Pokryjeme polovinou jablečné směsi a posypeme druhou čtvrtinou strouhanky.
  • 4
    Navrch dáme zbývající jablka, zalijeme je zbylou šťávou a posypeme zbytkem strouhanky. Povrch lehce pocukrujeme. Mísu přikryjeme alobalem. Pečeme asi 20 minut v troubě předehřáté na 200 °C.
  • 5
    Odkryjeme alobal a krátce pečeme, až jsou jablka měkká a povrch je zlatavý. Podáváme teplé.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.