Jablka ve vinném sirupu

40 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
417 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
1 g
Sacharidy
86 g
Vláknina
15 g
Cukr
59 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Jablka oloupeme (stopky jim ponecháme) a vložíme do kastrolu.
  • 2
    Za občasného míchání vaříme víno, cukr, skořici, hřebíček a pálenku, dokud se cukr nerozpustí. Potom směs přelijeme do kastrolu s jablky a pod pokličkou vaříme na mírném ohni asi 15 minut.
  • 3
    Jablka vyjmeme a urovnáme do mísy. Vývar z vína vaříme bez pokličky, dokud se nesvaří na lehký sirup.
  • 4
    Ještě horký sirup nalijeme na jablka v míse a vše necháme vychladnout. Jablka přitom alespoň dvakrát obrátíme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.