Jablka ve vinném sirupu
40 min.
Ingredience
- 750mililitrůVíno červené
- 100gramůCukr krupice
- 2kusySkořice celá
- 1kusHřebíček
- 2lžíceCalvados
- 12kusůJablka
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
417 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
1 g
Sacharidy
86 g
Vláknina
15 g
Cukr
59 g
Postup přípravy
- 1Jablka oloupeme (stopky jim ponecháme) a vložíme do kastrolu.
- 2Za občasného míchání vaříme víno, cukr, skořici, hřebíček a pálenku, dokud se cukr nerozpustí. Potom směs přelijeme do kastrolu s jablky a pod pokličkou vaříme na mírném ohni asi 15 minut.
- 3Jablka vyjmeme a urovnáme do mísy. Vývar z vína vaříme bez pokličky, dokud se nesvaří na lehký sirup.
- 4Ještě horký sirup nalijeme na jablka v míse a vše necháme vychladnout. Jablka přitom alespoň dvakrát obrátíme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.