Jablková bublanina
75 min.
Ingredience
- 1špetkaSůl
- 100gramůMarcipánová hmota surová
- 4lžíceSmetana 12% (konzumní)
- 3kusyVejce slepičí
- 100gramůMáslo čerstvé
- 150gramůMouka polohrubá
- 1kusCukr vanilka
- 2lžičkyKypřicí prášek do pečiva
- 50gramůSolamyl
- 100gramůCukr krupice
- 800gramůJablka
- 0,5lžičkaSkořice mletá
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
299 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
12 g
Sacharidy
46 g
Vláknina
2 g
Cukr
18 g
Postup přípravy
- 1Nejprve utřeme 80g cukru s vejci, vanilkovým cukrem, špetkou soli a rozdrobeným marcipánem.
- 2Poté smícháme mouku, kypřicí prášek a škrobovou moučku. Vzniklou sypkou směs smícháme se smetanou a přimícháme k již utřenému máslu s vejci.
- 3Použijeme rozvírací formu o průměru cca 26cm, kterou vymažeme a naplníme těstem.
- 4Jablka oloupeme, rozpůlíme a odstraníme jadřince. Zbývající cukr smícháme se skořicí a jablka v něm obalíme. Položíme je na těsto klenbou vzhůru, zatlačíme do těsta.
- 5Pečeme v troubě předehřáté na 180C na středním roštu asi 45min.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.