Jablková bublanina

75 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
299 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
12 g
Sacharidy
46 g
Vláknina
2 g
Cukr
18 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Nejprve utřeme 80g cukru s vejci, vanilkovým cukrem, špetkou soli a rozdrobeným marcipánem.
  • 2
    Poté smícháme mouku, kypřicí prášek a škrobovou moučku. Vzniklou sypkou směs smícháme se smetanou a přimícháme k již utřenému máslu s vejci.
  • 3
    Použijeme rozvírací formu o průměru cca 26cm, kterou vymažeme a naplníme těstem.
  • 4
    Jablka oloupeme, rozpůlíme a odstraníme jadřince. Zbývající cukr smícháme se skořicí a jablka v něm obalíme. Položíme je na těsto klenbou vzhůru, zatlačíme do těsta.
  • 5
    Pečeme v troubě předehřáté na 180C na středním roštu asi 45min.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.