Jablková kaše se šlehačkou
30 min.
Ingredience
- 1kusCukr vanilka
- 1kusSkořice celá
- 4kusyHřebíček
- 1kusCitronová kůra
- 100gramůCukr moučkový
- 5kusůJablka
- 100gramůSmetana 33% (šlehačka)
- 200gramůPiškoty cukrářské
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
434 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
12 g
Sacharidy
85 g
Vláknina
9 g
Cukr
56 g
Postup přípravy
- 1Omytá jablka rozvaříme s cukrem, skořicí, hřebíčkem, citronovou kůrou a vanilkovým cukrem.
- 2Rozvařená jablka prolisujeme a rozdělíme do kompotových mističek. Necháme vychladit.
- 3Před podáváním ozdobíme kaši ušlehanou smetanou a cukrářskými piškoty.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
so 7. 11. 2015
Jablková kaše se šlehačkou
Moc dobrá kaše, hlavně pro děti. Klidně bych přidala na porci více jablíček. Piškoty jsem podávala zvlášť, rozvařená jablka půjdou i rozmixovat ponorným mixérem. Neměla jsem bio citron, tak jsem místo kůry dala šťávu. A jelikož jsem dělala jen dvě porce, tak jsem použila šlehačku ve spreji a dopadlo to, jak dopadlo. Vůbec nedrží tvar😬