Jablková kaše se šlehačkou

30 min.
Česká republika

Ingredience

    • 1kusCukr vanilka
    • 1kusSkořice celá
    • 4kusyHřebíček
    • 1kusCitronová kůra
    • 100gramůCukr moučkový
    • 5kusůJablka
    • 100gramůSmetana 33% (šlehačka)
    • 200gramůPiškoty cukrářské
Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
434 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
12 g
Sacharidy
85 g
Vláknina
9 g
Cukr
56 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omytá jablka rozvaříme s cukrem, skořicí, hřebíčkem, citronovou kůrou a vanilkovým cukrem.
  • 2
    Rozvařená jablka prolisujeme a rozdělíme do kompotových mističek. Necháme vychladit.
  • 3
    Před podáváním ozdobíme kaši ušlehanou smetanou a cukrářskými piškoty.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
so 7. 11. 2015
Jablková kaše se šlehačkou
Moc dobrá kaše, hlavně pro děti. Klidně bych přidala na porci více jablíček. Piškoty jsem podávala zvlášť, rozvařená jablka půjdou i rozmixovat ponorným mixérem. Neměla jsem bio citron, tak jsem místo kůry dala šťávu. A jelikož jsem dělala jen dvě porce, tak jsem použila šlehačku ve spreji a dopadlo to, jak dopadlo. Vůbec nedrží tvar😬