Jablková majonézová omáčka

40 min.
Česká republika

Ingredience

    • 200gramůMajonéza
    • 100mililitrůVíno bílé
    • 1špetkaPepř bílý
    • 1lžičkaCukr krupice
    • 1lžíceCitronová šťáva
    • 1lžíceKřen
    • 2kusyJablka
    • 1lžičkaWorcester (worcesterská omáčka)
    • 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
426 kcal
Tuky
39 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
2 g
Cukr
13 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omytá jablka oloupeme, nakrájíme na čtvrtky a zbavíme jádřinců. V troše vína je podusíme doměkka a ještě horká jablka prolisujeme.
  • 2
    Po vychladnutí jablka i se šťávou vmícháme do majonézy. Osolíme, opepříme, ochutíme citronovou šťávou, cukrem, nastrouhaným křenem a worcesterem. Vše dobře promícháme a omáčku necháme rozležet.
  • 3
    Podáváme k vařeným masům nebo k pečeným, smaženým a grilovaným rybám.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.