Jablková majonézová omáčka
40 min.
Ingredience
- 200gramůMajonéza
- 100mililitrůVíno bílé
- 1špetkaPepř bílý
- 1lžičkaCukr krupice
- 1lžíceCitronová šťáva
- 1lžíceKřen
- 2kusyJablka
- 1lžičkaWorcester (worcesterská omáčka)
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Postup přípravy
- 1Omytá jablka oloupeme, nakrájíme na čtvrtky a zbavíme jádřinců. V troše vína je podusíme doměkka a ještě horká jablka prolisujeme.
- 2Po vychladnutí jablka i se šťávou vmícháme do majonézy. Osolíme, opepříme, ochutíme citronovou šťávou, cukrem, nastrouhaným křenem a worcesterem. Vše dobře promícháme a omáčku necháme rozležet.
- 3Podáváme k vařeným masům nebo k pečeným, smaženým a grilovaným rybám.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.