Jablková povidla s hruškami a švestkami
55 min.
Ingredience
- 1kilogramJablka
- 1kilogramHrušky
- 1kilogramŠvestky
- 1,2kilogramyCukr krystal
- 1decilitrOcet kvasný lihový
Počet porcí:
15Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
405 kcal
Bílkoviny
1 g
Sacharidy
104 g
Vláknina
5 g
Cukr
98 g
Postup přípravy
- 1Jablka a hrušky oloupeme, odstraníme jádřince, přelijeme studenou vodou, necháme okapat. Švestky omyjeme, odstraníme stopky, plody vypeckujeme, všechno ovoce promícháme a umeleme na masovém mlýnku.
- 2Kaši přemístíme do velké pánve, za stálého míchání povaříme do zhoustnutí, poté přisypeme cukr, přilijeme ocet, promísíme a znovu povaříme. Povidla rozdělíme do sklenic, narovnáme do pekáče, ve vyhřáté troubě zasušíme. Po vychladnutí sklenice uzavřeme a uložíme na suchém, temném místě.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.