Jablková povidla s hruškami a švestkami

55 min.
Evropa
Počet porcí:
15

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
405 kcal
Bílkoviny
1 g
Sacharidy
104 g
Vláknina
5 g
Cukr
98 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Jablka a hrušky oloupeme, odstraníme jádřince, přelijeme studenou vodou, necháme okapat. Švestky omyjeme, odstraníme stopky, plody vypeckujeme, všechno ovoce promícháme a umeleme na masovém mlýnku.
  • 2
    Kaši přemístíme do velké pánve, za stálého míchání povaříme do zhoustnutí, poté přisypeme cukr, přilijeme ocet, promísíme a znovu povaříme. Povidla rozdělíme do sklenic, narovnáme do pekáče, ve vyhřáté troubě zasušíme. Po vychladnutí sklenice uzavřeme a uložíme na suchém, temném místě.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.