Jablková žemlovka s rumem
60 min.
Ingredience
- 2kusyVeka
- 20gramůMáslo čerstvé
- 20gramůStrouhanka
- 7kusůVejce slepičí
- 0,5litrMléko plnotučné
- 20gramůCukr vanilka
- 50gramůCukr krupice
- 1kilogramJablka
- 120gramůRozinky tmavé
- 100gramůOřechy vlašské
- 20gramůCukr skořicový
- 13gramůKypřicí prášek do pečiva
- 60gramůCukr moučkový
- 4lžíceMouka polohrubá
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
493 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
18 g
Sacharidy
73 g
Vláknina
3 g
Cukr
27 g
Postup přípravy
- 1V misce rozšleháme mléko, 25 g krupicového cukru, 3 vejce a vanilkový cukr. Veku nakrájíme na plátky, které namáčíme v připravené mléčné směsi. Ihned skládáme na máslem vymaštěný a strouhankou vysypaný plech.
- 2Umytá jablka oloupeme, nakrájíme na tenké plátky, přidáme moučkový cukr, skořicový cukr, rozinky, ořechy, rum a naskládáme je na veku. V misce na tuhou hmotu vyšleháme 4 ks vejce, 25 g krupicového cukru, přisypeme 4 lžíce polohrubé mouky, 13 g kypřícího prášku, opatrně promícháme a vylijeme na jablka. Tak připravený plech vložíme do předehřáté trouby a pozvolna pečeme asi 30 minut.
- 3Upečenou žemlovku vybereme z trouby, posypeme moučkovým cukrem a nakrájíme na úhledné porce. Každou porci posypeme moučkovým cukrem a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.