Jablkové bábovičky z mandlového těsta
60 min.
Ingredience
- 2lžíceCitronová šťáva
- 145gramůMáslo čerstvé
- 80gramůCukr krupice
- 50gramůMandle mleté
- 1špetkaSůl
- 1kusVejce slepičí
- 150gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 4kusyJablka
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
680 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
39 g
Sacharidy
76 g
Vláknina
6 g
Cukr
41 g
Postup přípravy
- 1Omytá, na dílky nakrájená jablka, 1 lžíci másla, citronovou šťávu a 2 lžíce cukru dusíme 4 minuty, a potom necháme vychladnout.
- 2Z mouky, mandlí, zbylého másla, soli a 1 vejce rychle vypracujeme hladké těsto. Vytvarujeme kouli, zabalíme do fólie a chladíme asi 1 hodinu.
- 3Plech s vytvarovanými bábovičkami vymastíme máslem. Ze 2/3 těsta vyválíme asi 0,5 cm silný plát. Formičky vyložíme těstem a na těsto rozložíme podušená jablka. Ze zbylého těsta vyválíme plát, vypichujeme z něho kolečka o velikosti báboviček a položíme je na jablka. Plech vložíme do trouby vyhřáté na 175°C a bábovičky pečeme asi 30 minut.
- 4Po vyklopení z formiček můžeme bábovičky podávat ještě vlažné.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.