Jablkové bábovičky z mandlového těsta

60 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
680 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
39 g
Sacharidy
76 g
Vláknina
6 g
Cukr
41 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omytá, na dílky nakrájená jablka, 1 lžíci másla, citronovou šťávu a 2 lžíce cukru dusíme 4 minuty, a potom necháme vychladnout.
  • 2
    Z mouky, mandlí, zbylého másla, soli a 1 vejce rychle vypracujeme hladké těsto. Vytvarujeme kouli, zabalíme do fólie a chladíme asi 1 hodinu.
  • 3
    Plech s vytvarovanými bábovičkami vymastíme máslem. Ze 2/3 těsta vyválíme asi 0,5 cm silný plát. Formičky vyložíme těstem a na těsto rozložíme podušená jablka. Ze zbylého těsta vyválíme plát, vypichujeme z něho kolečka o velikosti báboviček a položíme je na jablka. Plech vložíme do trouby vyhřáté na 175°C a bábovičky pečeme asi 30 minut.
  • 4
    Po vyklopení z formiček můžeme bábovičky podávat ještě vlažné.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.