Jablkové bezlepkové řezy paní hraběnky

50 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
698 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
32 g
Sacharidy
98 g
Vláknina
3 g
Cukr
38 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do mísy prosejeme bezlepkovou mouku s práškem do pečiva. Přidáme k ní žloutky, cukr, na kousky pokrájenou Heru a ze směsi uhněteme vláčné těsto. Polovinu těsta zabalíme do potravinářské fólie a dáme ztuhnout do mrazničky. Koláčovou formu vytřeme máslem a vysypeme bezlepkovou strouhankou.
  • 2
    Druhou polovinou těsta vyložíme formu. Omyjeme a osušíme jablka. Rozpůlíme je a vykrojíme jadřince. Sladkokyselá jablka nakrájíme na tenké plátky, které ozdobně do tvaru vějíře poklademe na připravený koláčový korpus. Posypeme je cukrem, špetkou soli, skořicí a vanilkovým cukrem.
  • 3
    Z bílků vyšleháme tuhý sníh, kterým potřeme jablka.
  • 4
    Na hrubém struhadle nastrouháme zmrzlé těsto a vzniklou drobenkou posypeme vrstvu sněhu z bílků.
  • 5
    Koláč dáme do předem vyhřáté trouby na 180°C a pečeme dozlatova přibližně 25 minut.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.