Jablkové bezlepkové řezy paní hraběnky
50 min.
Ingredience
- Na vytření formy
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 100gramůStrouhanka bezlepková
- Ochucená jablka
- 1kilogramJablka
- 1špetkaSůl
- 2lžičkySkořice mletá
- 1kusCukr vanilka
- Těsto
- 450gramůMouka bezlepková
- 0,5kusKypřící prášek bezlepkový
- 4kusyVejce slepičí
- 200gramůCukr krupice
- 250gramůHera
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
698 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
32 g
Sacharidy
98 g
Vláknina
3 g
Cukr
38 g
Postup přípravy
- 1Do mísy prosejeme bezlepkovou mouku s práškem do pečiva. Přidáme k ní žloutky, cukr, na kousky pokrájenou Heru a ze směsi uhněteme vláčné těsto. Polovinu těsta zabalíme do potravinářské fólie a dáme ztuhnout do mrazničky. Koláčovou formu vytřeme máslem a vysypeme bezlepkovou strouhankou.
- 2Druhou polovinou těsta vyložíme formu. Omyjeme a osušíme jablka. Rozpůlíme je a vykrojíme jadřince. Sladkokyselá jablka nakrájíme na tenké plátky, které ozdobně do tvaru vějíře poklademe na připravený koláčový korpus. Posypeme je cukrem, špetkou soli, skořicí a vanilkovým cukrem.
- 3Z bílků vyšleháme tuhý sníh, kterým potřeme jablka.
- 4Na hrubém struhadle nastrouháme zmrzlé těsto a vzniklou drobenkou posypeme vrstvu sněhu z bílků.
- 5Koláč dáme do předem vyhřáté trouby na 180°C a pečeme dozlatova přibližně 25 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.