Jablkové bochánky

30 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
291 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
17 g
Sacharidy
30 g
Vláknina
1 g
Cukr
6 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do mísy vsypeme mouku, cukr a sůl, promícháme, přidáme měkké máslo a zapracujeme do mouky, až vznikne drobenka. Jablko oloupeme, zbavíme jádřince, dužinu nakrájíme na kostičky a přidáme k drobence. Přilijeme mléko, melasu, přidáme vejce a vypracujeme těsto. Vyválíme na silnější plát, ze kterého vykrojíme 8 větších koleček. Plech pomažeme tukem, položíme na něj kolečka, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme při 220°C asi 10 minut.
  • 2
    Vychladlé bochánky upravíme na talířky a podáváme s arašídovým máslem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.