Jablkové bochánky
30 min.
Ingredience
- 230gramůSamokypřicí mouka
- 15gramůCukr krupice
- 1špetkaSůl
- 80gramůMáslo čerstvé
- 120gramůJablka
- 1kusVejce slepičí
- 30gramůMelasa
- 80mililitrůMléko polotučné
- 25gramůTuk
- 60gramůMáslo arašídové
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
291 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
17 g
Sacharidy
30 g
Vláknina
1 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Do mísy vsypeme mouku, cukr a sůl, promícháme, přidáme měkké máslo a zapracujeme do mouky, až vznikne drobenka. Jablko oloupeme, zbavíme jádřince, dužinu nakrájíme na kostičky a přidáme k drobence. Přilijeme mléko, melasu, přidáme vejce a vypracujeme těsto. Vyválíme na silnější plát, ze kterého vykrojíme 8 větších koleček. Plech pomažeme tukem, položíme na něj kolečka, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme při 220°C asi 10 minut.
- 2Vychladlé bochánky upravíme na talířky a podáváme s arašídovým máslem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.